Na netu jsem nasel nejaky manualni regulator tlaku turba mate s tim nekdo zkusenosti??? A kdyz vynenim tryska z 81kw na 96kw nebo jak jsem se tu docetl tak se my zvedne vykon o 20-30ps bez chipu??
embrio píše:Na netu jsem nasel nejaky manualni regulator tlaku turba mate s tim nekdo zkusenosti??? A kdyz vynenim tryska z 81kw na 96kw nebo jak jsem se tu docetl tak se my zvedne vykon o 20-30ps bez chipu??
samotny pridani tlaku ti defakto nic neprida na vykonu, vymena trysek ano ale, potrebujes trysky 764 , z 96kw jsou PD
Jen další doplnění info. Motory 66 a 81kW jsou první TDI, vstřikování rotačním čerpadlem, zde hojně nazývané "rotačky".
Motory 74,77,85,96,110kW jsou TDI motory se vstřikováním PD (čerpadlo - tryska)
Toto jsou motory s 8 ventilovou hlavou o obsahu 1.9l
Vstřikovače z obou systémů nejsou záměné, tj. z rotačky nejdou na PD a obráceně.
BOSCH 764 trysky TDi - zvýšení výkou o 25-30 HP u motorů s výkonem 90 a 110 HP, cena 6.500,- CZK - montáž zdarma - zvýhodněno pro členy fora
Trysky po dohodě objedná a namontuje mvolesko, serviceMan, nebo TDIfun, ať taky něco dělá... ;o)
Je to u motoru 66a81kw tak ted tomu nerozumim!!! a pokud to u 81kw nejde tak jake je nejmene narocna uprava pro zviseni vykonu???
embrio: ano trysky na PD taky prodavame ale jsou jine nez 764, a drazsi, napis co te konkretne zajima na tryskach pro PD respektive na ktery motor to chces
Mam sice seat leon 1,9tdi 81kw r.v je 01. Motory by mely byt stejne jako vw je to stejny koncern NE??No a chtel bych mu nejake koniky pridal ale mam trochu strach z chipu!! Uz jsem se tu docetl o vetsim IC A lepsi vedeni a dat pryc kat a dale jeste uvazuji co dal!!??
kornout píše:Tak v první řadě máš klasickou rotačku 81kW (110koní) na tvůj motor můžeš namontovat právě ty 764ky, jak jsi psal výše, bude to + cca 20PS.
ale Mvolesko psal ze my tam pasovat nebudou ze tam patri nejake jine a jsou dahzsi!! A kdyz vyhodim kat kolik mi to asi hodi?? Tak priblizne??
[quote="mvolesko"]jo ja psal ze 764 nepasuji do PD,ale ty PD nemas takze tobe tam pasuji[/quote]
Je potreba upravit ridici jednotku kdyz vymenim trysky za 764??
[quote="TDIfun"][quote="embrio"][quote="mvolesko"]jo ja psal ze 764 nepasuji do PD,ale ty PD nemas takze tobe tam pasuji[/quote]
Je potreba upravit ridici jednotku kdyz vymenim trysky za 764??[/quote] U 81KW potreba neni ale necekej sileny narust,aby jsi nebyl zklaman. Bez upravy softu to porad nebude ono, chce to i chip a to uz bude sakra rozdil.[/quote]
To nevadi treba se do chipu taky nekdy pustim ale porad me to vrta. Mel jsem pred tim Astru Gsi mela 110kw ale ted co mam TDi tak jsem zpokojenejsi sice se to neda vytacet do otacek jak u Gsi ale ten zath je lepsi a to byl rozdil jen nejakych 40Nm a je to znat
embrio píše:Takze uz jsem doma zacnu Upravou vedeni vzduchu od turba pres IC do sani plus vymenou trysek za 764 a vyhodim kat a dalsi upravy jeste naplanuji!!!
Trošku ti poupravím tvůj názor, výměna trysek a ten kat, to je v pořádku, jen bych k tomu ještě přidal zaslepení EGR (tj. reciklačního ventilu), nejednodužší a nejefektivnější je dát do vedení slepou podložku.
K té části vedení vzduchu a IC asi toliko, pokud chceč nechávat auto bez chipu, tj. zůstane sériový tlak vzduchu, tak bych sání neřešil.
V případě zvýšení výkonu chipem, se bude zvedat i tlak vzduchu a v tom případě, pokud bych řešil sání, nahraď stávající IC velkým předním IC tzv. FMIC a překopej celé sání. Toto čeká i mě.
Jinak se stávajícím turbem, chipem a 764kama typuju tak poctivejch 150PS.
embrio píše:Takze uz jsem doma zacnu Upravou vedeni vzduchu od turba pres IC do sani plus vymenou trysek za 764 a vyhodim kat a dalsi upravy jeste naplanuji!!!
Trošku ti poupravím tvůj názor, výměna trysek a ten kat, to je v pořádku, jen bych k tomu ještě přidal zaslepení EGR (tj. reciklačního ventilu), nejednodužší a nejefektivnější je dát do vedení slepou podložku. K té části vedení vzduchu a IC asi toliko, pokud chceč nechávat auto bez chipu, tj. zůstane sériový tlak vzduchu, tak bych sání neřešil. V případě zvýšení výkonu chipem, se bude zvedat i tlak vzduchu a v tom případě, pokud bych řešil sání, nahraď stávající IC velkým předním IC tzv. FMIC a překopej celé sání. Toto čeká i mě. Jinak se stávajícím turbem, chipem a 764kama typuju tak poctivejch 150PS.
To EGR jsem uz nekde slysel je to nejaky ventyl co vraci spaliny zped do nasavaneho vzduchu nebo tak neco ne??? A kde ho u sveho milacka najdu??